Fu Chen

Kezdő pozíció
1.Fordulás a testtel
2.A sárga sárkány eltakarja a fejét
3.Az öreg teknős az úttal próbálkozik
4.Belépés az öt elem állásba
5.A fekete tigris végigmegy az úton
6.Tízezer katona elsöprése
7.Felkavarni a folyókat és a tengereket
8.Elrakni az ostort a ló mögé
9.A majom összehúzza magát
10.Megcsavarni a bambuszt
11.Derékba törni Wu hegyét
12.Szórd szét a felhőket hogy lásd a napot
13.Körbenézni mindkét irányban
14.A majom gyümölcsöt kínál
15.Érintsd meg a tengert
16.A sárkány a farkát hullámoztatja
17.A ló a lábat rúgja – a ló kirúg?
18.A hullócsillag a holdat követi
19.A sárkány és a tigris legyőzése
20.Fordulj hátra hogy lásd a holdat
21.Támadd szemből a sárga sárkányt
22.Ostorozd gyorsabb tempóra a lovat
23.Tartsd egyensúlyban a yint és a yangot
24.Ülni a hegy tetején
Záró pozíció
 
A lószőr ostor különleges fegyver. Úgy készül, hogy lófarok- szálakat erősítenek egy fanyélre. A lószőr ostort a spirituális erővel hozzák kapcsolatba. Azt mondják, hogy az, aki lószőr ostort használ, rendkívüli ember.
 
Praktikus
A lószőr ostor eredetileg a legyek távol tartására szolgált. Könyörületes eszköz, elhajtja a rovarokat ahelyett hogy megölné őket. A modern ostorok szintetikus szálakból készülnek. Habár nem természetesek vagy különösen szépek, a szintetikus szálak használata összhangban van azzal a taoista nézettel, hogy ne ártsunk más élőlényeknek.
 
Spirituális
A régi időkben, amikor egy taosita tanítvány elhagyta a templomot, hogy vándorszerzetesként élje az életét, a mestere három ajándékot adott neki, köztük egy lószőr ostort. Hogyha a tanítvány kísértést érzett arra, hogy visszatérjen a mindennapi életbe, az ostor emlékeztette arra, hogy ezek a gondolatok olyanok, mint a moszkítók, az ember körül zümmögnek és el lehet őket hajtani. Ezeket az ostorokat a taosita rituálékban is használták, ha meg kellett tisztítani egy területet a gonosz befolyástól. Hogyha nézel kínai filmeket, biztosan láttad már, hogy Laozi vagy Wang Chongyang, a taosita bölcs ilyen ostort hordozott.
 
Más kultúrákban
A lószőr ostor használata nemcsak a taoizmusra jellemző. Az ostor a buddhista szerzetesi rang szimbóluma. Néhány zen buddhista apát lószőr ostort fog a kezében, amikor prédikációt tart, az ostor a bizonyíték arra, hogy ezek az emberek képesek a spirituális tanításra. Az ostor megtalálható hindi, dzsáni, taoista és buddhista istenségek kezében. Még az afrikai Maasai nép is ismeri és néha látható modern afrikai uralkodóknál.
 
Harcművészet
Idővel sok kolostorbeli mindennapi használati tárgy kezdte meg pályafutását mint edzőfegyver. A lószőr ostor sem kivétel ez alól. Mint fegyver, a lószőr ostor éppen úgy használható mint egy szablya, egyenes kard, ostor és dárda. Mozdulatai közé tartozik a becsavarás, húzás, gyors ütés, legyintés, szúrás és söprés.